Zondag 3 augustus. 89 km (T: 376 km). Deze morgen stonden we al om 9u paraat om het mooie kasteel en dito tuinen van Villandry te bezoeken. We moesten trouwens ons oponthoud van gisteren inhalen. De lucht zat weer dicht met dikke regenwolken en we zagen zo onze dag weer in het water vallen , maar het kasteelbezoek maakte alles goed. Het is zo wondermooi, en de tuin ziet eruit alsof hij geschilderd is. Massa’s foto’s kunnen nooit weergeven wat je hier ziet. Na een goed uur was ons bezoek ten einde en moesten we toch de fiets op. Nog een bui later vertrokken we dan toch voor onze 89km lange tocht die ons weer van alles wat zou brengen. Stilaan klaarde het op en na een uurtje fietsen wisselden we de regenvestjes voor een lichter shirtje.

We konden heel goed doorfietsen tot we bij een “déviation” kwamen waar we met de fiets aan de hand toch door konden. Onze jaarlijkse rommelmarkt was er nu ook weer, dit keer in Noizay. Het wordt een traditie ! We beslisten om een ommetje te maken naar Amboise waar we zouden lunchen. Amboise is een heel mooi toeristisch dorpje met een prachtig kasteel. In dit kasteel rust Leonardo Da Vinci.

Na dit intermezzo ging het in stevig tempo naar Chaumont s/Loire, het volgend kasteel dat we vanop afstand bewonderden. Rond 5 u kwamen we aan in Blois, onze eindbestemming voor vandaag. Blois heeft ons niet ontgoocheld. Een prachtig stadje met gezellige pleintjes , mooie gebouwen leuke restaurantjes en een prachtig kasteel dat we terug morgenvroeg om 9u gaan verkennen.